Kazerne
Korps
Statistieken
Dienst 100
Duikers
Extra opdrachten
Preventie
Regio
Wagenpark
Materieel
Foto's
Sport
Volleybal
Activiteiten
Historiek
Humor
 
 
 Zaalvoetbalclub brandweer Nieuwpoort

In de loop van het jaar 1988 kwamen enkele sportieve brandweermannen samen om, onder impuls van brandwacht Lagrou Eddy een zaalvoetbalclub op te richten, wat na één vergadering dan ook gebeurde. We waren met een elftal pompiers welke toetraden tot de club.

De meeste onder ons kenden echter meer van blussen (in alle betekenissen van het woord) dan van voetballen, maar we speelden met de gedachte: als we ons maar amuseren.

De eerste trainingen gingen door in de sporthall van de infocamping welke we gratis mochten gebruiken.


We zagen het in den beginne nogal groots en schreven ons in voor een competitie in zon en zee te Westende. Daar werden we algauw met de realiteit geconfronteerd en onze uitslagen waren elke week in de vorm van 15 à 25 – 0. Doch niet getreurd, we amuseerden ons, en na de wedstrijden werden de dorstige kelen steevast gelaafd in de plaatselijke kroegen.

In enkele wedstrijden konden we ook eens tegenscoren wat dan ook uitbundig werd gevierd als een overwinning.


Tijdens het jaar 1989 werd onze club erkend door de stad Nieuwpoort en door de sportraad.

Na twee jaar werd onze eerste overwinning genoteerd nl. tegen de brandweer van Middelkerke.


In 1991 werden we uitgenodigd door de brandweer van Dudenhofen om ginds een tornooi te gaan spelen tegen plaatselijke clubs, deze uitstap werd een grandioos succes maar wacht tot op heden nog steeds op herhaling.


Jaarlijks wordt een zaalvoetbaltornooi voor brandweerlieden ingericht waarop we elk jaar acht korpsen kunnen inschrijven, dit jaar zijn we al aan de twaalfde editie toe.

Ook werd enkele keren deelgenomen aan het kampioenschap van Vlaanderen te Blankenberge en zelfs tweemaal aan het Belgisch kampioenschap te Malle.


Tot vorig jaar werd eveneens een competitie voor veiligheidsdiensten ingericht: Hierin speelden veiligheidsdiensten uit de westhoek mee zoals o.a.: Brandweer De panne, Middelkerke, Veurne, en uiteraard ook Nieuwpoort alsook de Politie en rijkswacht van Veurne, Koksijde, Middelkerke en Nieuwpoort.


Zoals in elke club verlieten spelers de club en werden vervangen door nieuwe meestal jonge krachten zodat onze prestaties in stijgende lijn gingen, we wonnen al meer dan we verloren, en er werd ook minder gedronken dan in de beginjaren.

In 1998 haalden we ons voorlopig hoogtepunt met een mooie tweede plaats na een spannende finale tegen onze grote boeman brandweer Blankenberge uitslag 3 – 4. In de competitie voor veiligheidsdiensten eindigden we eveneens tweede na de ongenaakbare politie van De panne.


Sinds het ontstaan van de club wordt elke dinsdagavond van 20h00 tot 21h00 getraind in de vernieuwde sportzaal van Nieuwpoort. Clubs welke geïnteresseerd zijn in een vriendenmatch kunnen steeds contact opnemen met de secretaris van de club.


De zaalvoetbalclub bestaat enkel uit brandweermannen uit ons eigen korps en staat op gebied van organisatie totaal los van de brandweer, wat wil zeggen dat wij volledig zelf onze boontjes doppen. Elk jaar wordt een kaarting ingericht in de kazerne om de clubkas te spijzen.

Naar aanleiding van het jaarlijkse tornooi wordt een affiche gemaakt met sponsoring van de lokale handelaars. Hoofdsponsor is onze lokaaluitbaatster van taverne t’pompiertje.

Ook richtten we al enkele keren een daguitstap in voor al de leden van het korps.

Elk jaar wordt een souper ingericht voor alle leden van de club.

In 2003 vieren we ons vijftienjarig bestaan.

De huidige samenstelling van de club:


EREVOORZITTER


BURGEMEESTER


CRABBE ROLAND


VOORZITTER


SERGEANT


VERBOUW LUC


SECRETARIS/SPELER


BRANDWACHT


VAN NUFFEL PATRICK


PENNINGMEESTER/SPELER


ADJUDANT


VANDENAUWEELE MARK


MATERIAALMEESTER/SPELER


O/LUITENANT


VANDENABEELE RICHARD


CLUBCOMMISSARIS


BRANDWACHT


LAGROU EDDY


DOELMAN


BRANDWACHT


BENDELS PETER


SPELER


O/LUITENANT


T'JAECKX PHILIP


SPELER


KORPORAAL


GYSELINCK MARTIN


SPELER


BRANDWACHT


DESCHACHT KURT


SPELER


BRANDWACHT


DEBRUYNE RINO


SPELER


BRANDWACHT


DEBRUYNE WESLEY


 
 
 
   

 

 

Concept & Design - XenaNet.Com